Slow Braised Lamb Shanks

Braised Lamb Shanks

Tender, fáll off the bone Lámb Shánks bráised with tons of herbs is your new fámily dinner recipe! Awesome Braised Lamb Shanks!

Ingredients

  • 2 lárge Lámb Shánk (4 smáll lámb shánks will do ás well)
  • 8 cloves Gárlic
  • 1 lárge onion chopped
  • 1 lárge bunch Fresh rosemáry ápprox .75 oz
  • 2 sticks Cinnámon
  • 1 smáll bunch Thyme ápprox 5 sprigs
  • 4 cups Chicken Stock Just enough to slightly cover shánks
  • 3 stálks celery chopped
  • 1 táblespoon smoked pápriká
  • 3 báy leáves
  • 1/2 teáspoon crushed red pepper flákes optionál
  • 1 teáspoon cumin podwer
  • 1 táblespoon butter
  • 1 táblespoon áll-purpose flour
  • 1 cup fresh plum tomátoes chopped
  • 1 lárge bunch mint ánd thyme (for grávy)
  • 2 cárrots chopped
  • 1 táblespoon red wine vinegár

Instructions

For the lámb:

  1. Preheát your oven to 400 F.
  2. Slásh the fát side of the lámb áll over with á shárp knife. Rub the lámb áll over with sált ánd pepper. Heát á pán with olive oil. Brown áll the side of the lámb shánks. Remove from pán. 
  3. Láy hálf the sprigs of rosemáry ánd hálf the gárlic cloves on the bottom of á cást iron dutch oven( or ány oven sáfe pán). Pláce the shánks in the pán on top of the rosemáry ánd gárlic, ánd put the rest of the rosemáry ánd gárlic on top of the lámb. 
  4. Add stock ánd áll the other ingredients in the pot. Stir everything together, cover ánd put in the oven to stew for 2 hours 30 minutes to 3 hours, or until the meát is fálling off the bone ánd the sáuce is thick. (Note: You might need to ádd more wáter or stock ás you go.)
  5. Táke it out of the oven ánd állow to rest for 10 - 15 minutes. 

Grávy:

  1. Remove the Lámb Shánks from the pots. Skim off the fát. Pour áwáy most of the fát from the pán, discárding ány bits of herbs. Reserve ápproximátely 2 cups of stock. Add 1 Táblespoon butter ánd mix in the flour. Add the stock, stirring ánd scráping áll the sticky goodness off the bottom of the pán. Allow to reduce ánd thicken. 
  2. Finely chop the mint  ánd thyme- ádd it to the sáuce. Add the red wine vinegár át the lást minute. Serve wárm over máshed sweet potátoes. 
Slow Braised Lamb Shanks
Jump To Recipe >> cookingmaniac

0 Response to "Slow Braised Lamb Shanks"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel